dinsdag 24 december 2013

Zelfmoordneigingen kun jij helpen verdwijnen!

In Nederland bestaat er zoiets als 'de Zelfmoordlijn'. Een telefoonnummer dat je kunt bellen als je echt ten einde raad bent en wilt stoppen met leven. Een nummer dat voor jou een luisterend oor biedt. Een laatste hand in een benarde situatie.
Deze lijn wordt vrijwel geheel geregeld door vrijwilligers. Mensen die vanaf thuis met de suïcidale mensen contact leggen. Ze werken in shifts om zo zoveel mogelijk mensen te woord te staan. Ze krijgen de meest heftige gesprekken, en je kunt je voorstellen dat dit niet een heel gewilde vrijwilligersjob is. Toch zijn er mensen die dit doen en daar heb ik heel veel respect voor. Knap dat zij deze heftige verhalen willen aanhoren en daarmee mensen redden!

Toch heeft deze tak het moeilijk. Vaak zijn het gesprekken die zeer lang duren, waardoor dat de lijn bezet is. Er is vaak maar een iemand aan het werk, waardoor niet iedereen te woord gestaan kan worden. De Zelfmoordlijn zoekt daarom nog meer vrijwilligers die voor deze suïcidale mensen een luisterend oor kunnen bieden, waardoor zij misschien gered worden.

Hier kun je kijken wat de eisen zijn om je aan te melden bij deze prachtige organisatie, waardoor jij het verschil kunt zijn in deze maatschappij! 

p.s. Het klinkt nu trouwens alsof je alleen kunt bellen, maar er is ook een chatbox.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten